اهداف پردازش تصاویر در نرم افزار متلب Matlab
اهداف پردازش تصویر در متلب سه زمینه ۱- قابل دید کردن ۲- خودکار کردن ۳- تعیین خاصیت
قابل دید کردن:
هنگامی که تصویری از وسایل جمعآوری تصاویر بیرون میآید، نیازمند است جهت ساده کردن تفسیری که به وسیله انسانها انجام میشود، بر روی آن کارهایی انجام گیرد. لازم است که کنتراست بین قسمتهای مختلف تصاویر زیاد شود.
با ظهور پردازش تصاویر سه بعدی مانند ,CT MRI، پدیده قابل دید کردن، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
اتوماسیون و خودکار کردن:
بسیاری کاربردها در مقوله خودکار کردن با فاصله زمانی مشخص و یک سری وظایف خسته کننده انجام میشوند. مثالهایی از آن عبارتند از: سیستمهایی که نمودارهای کروموزومی را از کروموزومهای منتشر شده ایجاد میکنند یا سفارش تفاضلی لکوستیها را از روی نمونه خون انجام میدهند. این کاربردها با مداخله حداقل انسان کاراکتر بندی شده و بیشتر کارها به صورت اتوماتیک و خودکار انجام می گیرد. جهت شمارش تفاضلی لکوستیها دستگاههای اقتصادی موجود در سال ۱۹۷۰ پیشرفت کردند و امروزه تمام این کارها به صورت خودکار انجام میگیرد که عبارتند از فلوسایتومتری.
کوانتیزه کردن (تعیین خاصیت):
مثالی برای کوانتیزه کردن میتوان همان پروسه اندازهگیری میزان تنگشدگی شریانها یا پروسه موقعیتیابی و کوانتیزه کردن عناصر مشخص بافت به وسیله نمونه میکروسکوپی. در این کاربردها به انسان اجازه مداخله داده میشود بنابراین زمان پردازش یک مفروض و پارامتر مهم نمیباشد.
گسترش دادن در پردازش و آنالیز و بررسی تصاویر:
در این بخش مروری بر پارهای از روشهای گسترش و توسعه تصاویر انجام میشود.
جمعآوری و نمونه برداری تصاویر:
در این قسمت خود را به جمعآوری تصاویری که توسط چشم انسان قابل مشاهده است محدود میکنیم. پروسههای تصویربرداری مانند PET,MRI ,CT در این جا بحث نمی شود همچنین پردازشهای پیچیدهای که جهت تغییر و تبدیل تصاویر انجام میگیرد مانند پدیدار شدن توزیع الکترون از شکل میکروسکپی آن به شکلی که تصویر قابل تبدیل شدود بحث نمیگردد.
- دوربینهای تلویزیونی:
یکی از متداولترین وسایل جمعآوری تصاویر همان دوربینهای تلویزیونی است. این وسیله میتوانند تصاویر را از مناظر طبیعی یا فوتوگراف طبیعی یا فوتوگراف جمعآوری کند. نوری که از فوتوگراف نگاتیو عبور می کند میتواند بر روی صفحه دوربین تلویزیونی تصویر شود. دوربین تلویزیونی ممکن است به یک میکروسکوپ متصل شود. در شبیه سازی آنتن و ماهوارهای از دوربین مادون قرمز هم استفاده میشود. برای مدت زمان طولانی از دوربینهای تلویزیونی سیاه و سفید که تنها انتخاب برای اهداف با کیفیت بالا بودند استفاده میشد اما تکنولوژی تلویزیون رنگی سبب ایجاد پیشرفتهایی در دوربینهای رنگی که برای کاربردهای کوانتیزه کردن تصاویر بکار میرفتند شد. خروجی دوربینهای تلویزیونی سه سیگنال قرمز، سبز و آبی است که RGB نامیده میشوند و بدون وابستگی به رنگ کامل تصویر نمونهبرداری شده و به شکل عددی در میآیند.
- ابزارهای Charge-Coupled:
این مسایل وابسته به شدت نوری است که در واقعه وجود دارد و در حقیقت یک ولتاژ آنالوگ تولید میکند مقدار این ولتاژ از ۰ برای رنگ سیاه تا بیشترین مقداری که متناسب با پرتونورترین نقطه تصویر می باشد است که این فاصله به تعدادی فواصل مساوی تقسیم میشود. هر چقدر این اعداد بیشتر باشد، درجه شدتهای مختلف بهتر میشود. شکل زیر اثر استفاده از اعداد مختلف در کوانتیزه کردن را در مقیاس خاکستری نشان می دهد. معمولاً از ۲۵۶ نقطه جهت پوشش دادن یک تصویر با مقیاس خاکستری کافی میباشد. برای بدست آوردن بارزولوشن خوب فضایی و مقیاس خاکستری یک تصویر با ابعاد۵۱۲ x 512 بارزولوشن فضایی
۸ بیتی نیازمند ۲۵/۰ مگابایت فضا برای ذخیرهسازی است. اگر از نمایش رنگ کامل استفاده شود به میزان ۳ برابر ظرفیت لازم است.
قوانین ارسال دیدگاه